Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bruins: meer kinderen naar de tandarts

Minister Bruno Bruins (VWS) wil samen met de zorgverzekeraars bespreken hoe ze zoveel mogelijk kinderen naar de tandarts krijgen voor controle en behandeling.
Macro close up of young child with open mouth at dentist. Usage: Marketing DMS Requested by: Regine Zimmer Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) Usage: Journal Inside 12614_62_ (20180216) Usage: Online (20180228) *** Local Caption *** © karelnoppe / Fotolia

Bruins belooft die gesprekken aan te gaan met zorgverzekeraars na aandringen van meerdere partijen in de Tweede Kamer.

Angst voor nota

De tandartsen trokken vorige week aan de bel, omdat zo’n 600.000 minderjarigen zelden of nooit een tandarts zien. Het zou vooral de angst voor de rekening zijn die hun ouders weerhoudt. Ze weten kennelijk niet dat de zorgverzekering de mondzorg tot 18 jaar helemaal vergoedt.

Privacywet

Bruins dacht in eerste instantie dat het strijdig zou zijn met de privacywet als verzekeraars hun klanten een brief zouden sturen om ze erop te wijzen dat hun kind recht heeft op mondzorg. Maar de Autoriteit Persoonsgegevens gaf eerder deze week aan dat een dergelijke attendering niet strijdig is met de wet.

De minister wil binnen enkele maanden verslag doen van de uitkomst van de gesprekken.

Bron: Skipr
Beeld: © karelnoppe / Fotolia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.