Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blijf alert op inbraakgevaar

Diederik Wieman
Onlangs was het weer raak in het Groningse Loppersum: bij een tandartspraktijk werd bij een inbraak kostbare apparatuur gestolen. Eind vorig jaar was er al een golf van inbraken bij mondzorgpraktijken in het oosten van het land. Onder meer in Weerselo, Zwolle, Enschede en Hengelo werden praktijken door het dievengilde bezocht.  
Premium

Volgens de politie zijn er bendes actief die internationaal opereren en op bestelling inbreken. Het nieuwe geval in Loppersum kan daarom het begin zijn van een nieuwe inbraakgolf in het noorden van het land. Wees daarom alert, zet dure apparatuur niet in beeld en zorg voor een goed beveiligingssysteem. De politie zegt dat de kans groot is dat de gestolen apparatuur meteen naar het buitenland wordt gebracht, maar ze vraagt tandartsen toch alert te zijn wanneer er (tweede hands) apparatuur wordt aangeboden. Bij twijfel kun je altijd een melding doen via 0900-8844 of (volledig anoniem) via 0800-7000. Inbraak en diefstal hebben natuurlijk een grote impact op de betrokkenen. Dat geldt ook voor ander calamiteiten zoals brand en overstroming. Tandartspraktijk publiceerde hier al eerder over. Lees hier het interview met tandarts Theo Goedendorp die zijn praktijk bij een brand verloor. En hier het interview met Javier Spits over de verwoesting van zijn Valkenburgse praktijk door overstromingen.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.