Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

WHO keurt wereldwijde mondgezondheidsstrategie goed

Diederik Wieman
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft tijdens zijn 75e bijeenkomst eind mei, de wereldwijde mondgezondheidsstrategie officieel goedgekeurd en aangenomen. De strategie moet bijdragen aan een betere mondgezondheid van de wereldbevolking. Een van de doelen is om mondzorg op de politieke agenda’s krijgen van de lidstaten en mondzorg beter te integreren in de eerstelijns gezondheidszorg.
Premium

Het doel van de strategie is de individuele lidstaten te begeleiden om goede, voor iedereen bereikbare mondzorg te realiseren. Onderdeel van de langetermijnvisie is ook dat iedere burger in staat moet worden gesteld zich te kunnen verzekeren voor mondzorg. Op deze manier wil de WHO de demografische en sociaaleconomische verschillen tussen mensen verkleinen. De organisatie stelt dat wereldwijd naar schatting meer dan 3,5 miljard mensen lijden aan mondziekten en orale aandoeningen. De meest voorkomende zijn cariës, parodontitis en tandverlies. Nu de resolutie is aangenomen zullen verschillende plannen worden ontwikkeld om de doelen tegen 2030 gerealiseerd te hebben. Meer weten? Download dan hier de WHO-verklaring.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.