Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel fluoride in groene thee

Diederik Wieman
Groene thee kan tot 6.83 ppm (deeltjes per miljoen) fluoride bevatten. Dit blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift van de Canadian Dental Association. Gezien de hoeveelheden adviseren de onderzoekers tandartsen hiermee rekening te houden bij het voorschrijven van fluorbehandelingen.
Premium

Er werden verschillende soorten groene thee getest uit China, Japan, Sri Lanka en Zuid-Korea vier belangrijke productielanden van groene thee. De fluoridegehalten van de diverse soorten lopen nogal uiteen. De Chinese thee bevatte het hoogste gehalte: 6.83 ppm (0.140), gevolgd door groene thee uit Zuid-Korea 5.36 ppm (0.0975). Thee uit Japan bevatte laagste concentratie fluoride 1.88 ppm (0.1375). Het grondwater, de grondsamenstelling en vervuiling blijken rechtstreeks effect te hebben op het fluoridegehalte dat zich accumuleert in de plant. De auteurs raden aan om bij de grote groene theedrinkers rekening te houden met deze bevindingen. Lees het volledige artikel.

 

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.