Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VBTGG wordt VMBZ

De Vereniging tot Bevordering der Tandheelkundige Gezondheidszorg voor Gehandicapten (voorheen VBTGG) heeft de naam van de vereniging gewijzigd in VMBZ.

“Toen de VBTGG in 1970 werd opgericht, beschreef de naam precies de doelstelling van de wetenschappelijke vereniging. Sindsdien is de vereniging behoorlijk gegroeid, zowel in omvang als in focus”, aldus Leonard Wetzels, voorzitter. “Waar in de beginjaren de nadruk hoofdzakelijk op mensen met een beperking lag, maakt de vereniging zich inmiddels ook al vele jaren sterk voor zorg bij andere soorten problematiek zoals angst voor tandheelkundige behandeling, kokhals- en psychiatrische problematiek.”

Zowel het bestuur als de leden van de vereniging vonden het inmiddels hoog tijd om er voor te zorgen dat de naam de lading beter dekt en zij hebben gezamenlijk gekozen voor een naam die de diversiteit van deze aandachtsgebieden omvat. Bovendien viert de vereniging haar 50-jarige jubileum.

Behalve de naam en de website (www.vmbz.nl) en de mailadressen (@vmbz.nl) verandert er natuurlijk niets aan de inhoud. Ook in de toekomst wil de vereniging de kwaliteit van de mondzorg voor bijzondere zorggroepen bevorderen en ziet zichzelf als vaste partner – “Als mondzorg een puzzel is”- waar het wetenschap, opleiding of mondzorg voor bijzondere zorggroepen betreft. De VMBZ zal zich onverminderd blijven inzetten om diverse groepen professionals en geïnteresseerden nader tot elkaar te brengen, onderzoek te faciliteren en om de beschikbaarheid en kwaliteit van de gedifferentieerde tandartsen-gehandicaptenzorg en -angstbegeleiding te waarborgen.

Bron en beeld: persbericht VMBZ

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.