Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts in een chocoladefabriek

Diederik Wieman
Tandartsen Maarten Muijen en Maarten Overgaauw zijn onlangs een nieuwe praktijk gestart in een chocoladefabriek. Althans, in het pand waar vroeger cacaofabriek Bensdorp was gevestigd (bekend van de Bros-repen).
In het industrieel erfgoed Bensdorp in Bussum wordt nu gewoond en gewerkt.

Het industrieel erfgoed staat in Bussum, langs de drukke spoorlijn Amersfoort-Amsterdam, en geboren en getogen Bussumers kennen de typerende cacaolucht nog wel die vroeger als een zoete deken over het dorp kon hangen. Alhoewel Bensdorp al in 2000 sloot (de productie verhuisde naar Zwitserland) liet de herbestemming van het terrein bijna twintig jaar op zich wachten. Pas in 2020 werd het deels gesloopte en herbouwde complex opgeleverd. Het bestaat nu uit een mix van wonen en werken. Aan de bedrijven die er zijn gevestigd is deze maand Amstel Dental Bussum toegevoegd, de praktijk van de tandartsen Maarten Overgaauw en Maarten Muijen. Het betreft de tweede vestiging naast die in Amsterdam. In de nieuwe praktijk werken tien mensen. Beide tandartsen werden geïnterviewd door dagblad De Gooi & Eemlander (login vereist). Of bekijk hier de website van Amstel Dental.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.