Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sophie | Column Ditte Wooning

"We laten haar uit de stoel stappen, even zit ik met mijn rug naar haar toe om mijn bevindingen op te schrijven en toen... kippenvel"

Ik heb haar nog ‘in de maak’ gezien! Nu is ze 20, een keurig gebit – mijn kinderen hebben geen gaatjes. Na regulatie zelfs een droomgebit.

Ze studeert in Amsterdam aan de strenge dansacademie en combineert dat met het conservatorium, maar heeft mij als haar tandarts aangehouden (Utrecht). Daar heb je haar weer! Halfjaarlijkse controle… en weer geen gaatjes even haar onderfrontje bij die lastig schoon te houden retainer opgepoetst en klaar! We laten haar uit de stoel stappen, even zit ik met mijn rug naar haar toe om mijn bevindingen op te schrijven en toen… kippenvel.

Een prachtig geluid begon de praktijkruimte te vullen! Een beetje jazzie, ‘knippende’ vingers om het tempo aan te geven. Ik heb mijn assistent nog nooit zo zien sprinten naar haar mobieltje om het snel op te nemen want ook zij was ondersteboven!

Er zat nog een iemand in de wachtkamer, die ook getriggerd door deze prachtstem, om het hoekje kwam kijken en meegenieten. Toen ze uitgezongen was wachtte haar een daverend applaus van ons allen. We kregen toestemming van haar om het filmpje op onze praktijksite te zetten en daar staat het nog steeds met enorm veel likes!

Ik heb nog eens zo’n aubade van een patiënt gekregen, weliswaar geen zang maar een saxofoon-solo. Dit omdat ik alleen maar had gevraagd het mondstuk van zijn saxofoon mee te nemen om te kijken of zijn enorme gebitsslijtage aan het mondstuk te relateren viel. ‘Droog’ fluiten kon hij niet dus maar even met alles erop en eraan! Ook prachtig!

Ditte Wooning (1953) is sinds 1979 tandarts in Utrecht, waar ze als allround tandarts een solopraktijk heeft met een voorliefde voor gnathologie. Ze is, zoals ze zelf zegt, erg trouw: ze heeft pas haar derde assistent, haar derde auto en haar eerste man.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.