Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slechte mondverzorging kan de nauwkeurigheid van Covid-19-tests beïnvloeden

Een slechte mondhygiëne kan ertoe leiden dat klinisch herstelde Covid-19-patiënten gedurende langere tijd positief testen op het coronavirus. Dat blijkt uit een onderzoek dat op 24 juli in Special Care in Dentistry is gepubliceerd.
Middle aged man cleaning teeth in front of shaving mirror with electric toothbrush PTA 05/2013 Usage: Online (20200806) *** Local Caption *** © steheap / Fotolia

 

Bij patiënten die hun tanden niet poetsen of hun mond niet spoelen, wordt mogelijk niet-infectieus viraal nucleïnezuur opgehoopt in de mond, wat resulteert in een langdurige virale uitscheiding. Gemiddeld bleef bij de personen met een slechte mondhygiëne, het virus ongeveer twee weken aanwezig, waardoor er volgens de onderzoekers vaker een positieve uitslag volgde op de Polymerase Chain Reaction-test (PCR).

Volgens de onderzoekers, onder leiding van Dr. Yoko Warabi, afdeling neurologie van het Tokyo Metropolitan Neurological Hospital, kan dit virale nucleïnezuur worden verwijderd door de tanden goed te poetsen en door te gorgelen. Hierdoor kan de nauwkeurigheid van PCR-tests worden verbeterd.

(…)

Lees het hele artikel Poor oral care may affect the accuracy of COVID-19 tests >>

Bron: LABPulse.com
Beeld: © steheap / Fotolia

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.