Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Si-tec-slotjes anno nu

Teneinde bij toepassing van telescoopkronen de retentie van de primaire en secundaire kronen te garanderen, worden daarin slotjes aangebracht. In dit nummer van TP ziet u in het artikel Hergebruik van secundaire kronen met Si-tec-slotjes hoe dit wordt uitgevoerd.

Het rode rubber dat voor die retentie zorgdraagt, slijt echter en was lastig te vervangen. Si-tec bracht daarop de verbeterde uitvoering TK-Snap uit waarin het rode rubber met behulp van een schuifmechanisme gemakkelijker te vervangen is (zie het artikel). Maar de ontwikkelingen staan ook bij Si-tec niet stil.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0062-5/MediaObjects/12496_2019_62_Fig6_HTML.jpg

Zo kregen we tijdens de IDS 2019 een demo-model mee van de TK-Soft, waarin het rubber vervangen kan worden met behulp van een schroef. Er is dus geen soldeertin meer nodig er hoeft ook niet verkleefd te orden. Tevens is er een kleinere uitvoering voor in het front, de TK-Soft mini, en is er een zirkoonoxidevariant ontworpen.

Meer informatie:
www.​si-tec.​de

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.