Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poetsen met je smartphone

Het gebruik van een poets-app op de mobiele telefoon helpt. Dat concluderen Homa Farhadifard et al. in British Dental Journal. De groep onderzocht 120 personen in de leeftijdsgroep van 15 tot 25 jaar.

 

Alle proefpersonen droegen vaste orthodontische apparatuur. In de groep kregen zestig personen (controlegroep) een mondelinge poetsinstructie, de andere zestig personen (interventiegroep) kregen dezelfde instructie maar werden daarnaast verzocht gebruik te maken van de Brush DJ smartphone app.

Na verloop van 12 weken bleek de interventiegroep een significant schonere mond te hebben dan de controlegroep. De onderzoekers concluderen dat het gebruik van poets-app door jongvolwassenen die orthodontisch behandeld worden een belangrijke  bijdrage kan leveren aan de mondgezondheid.

(…)

Lees het artikel Orthodontic patients’ oral hygiene compliance by utilizing a smartphone application (Brush DJ): a randomized clinical trial in British Dental Journal.

Bron: British Dental Journal (BDJ)
Beeld: © KatarzynaBialasiewicz / iStock & © CentralITAlliance / Getty Images / iStock

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.