Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook in Duitsland dreigt tandartsentekort 

Diederik Wieman
Een hoge gemiddelde leeftijd van de beroepsgroep en te weinig opleidingsplaatsen. Net als in veel andere Europese landen dreigt ook in Duitsland een tekort aan tandartsen. Met name in de niet-verstedelijkte gebieden voorziet het onderzoeksinstituut van Duitse tandartsen (IDZ) grote problemen.

Volgens de recente cijfers van de Duitse Tandheelkundige Vereniging (BZÄK) is de gemiddelde leeftijd van de 72.589 in Duitsland actieve tandartsen 48,6 jaar. Naar schatting zou tegen 2030 ongeveer de helft van alle tandartsen met pensioen kunnen gaan. Dit kan leiden tot een tekort aan tandartsen in het land, met name in de niet-verstedelijkte gebieden. De problemen op in de stad zullen minder nijpend zijn omdat ook in Duitsland een trend is naar grotere praktijken. Deze concentreren zich meestal in stedelijke gebieden met een aantrekkelijke infrastructuur. Door deze concentratie verwacht men dat vooral plattelandspraktijken op termijn hun deuren zullen sluiten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.