Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek toont wederom de effectiviteit van zilverdiaminefluoride aan

Diederik Wieman
Zilverdiaminefluoride (SDF) werkt net zo goed als preventiemiddel tegen cariës als reguliere tandafdichtmiddelen. Het is echter eenvoudiger en goedkoper aan te brengen op kindergebitten, zo blijkt uit nieuw onderzoek van het New York University College of Dentistry.
© LaylaBird / Getty Images / iStock

Het vier jaar durende onderzoek richtte zich op de lokale schoolbevolking met het hoogste risico op cariës, namelijk: kinderen uit minderheidsgroepen met een laag inkomen op basisscholen waar minstens de helft van de ingeschreven leerlingen zwart of Spaans was. Deelnemers werden willekeurig toegewezen aan een behandeling met SDF of reguliere tandheelkundige afdichtingsmiddelen. In totaal werden 4.100 kinderen in de vervolgobservatie en de uiteindelijke analyse opgenomen. Volgens de auteurs van het onderzoek biedt SDF een snellere, goedkopere behandelingsoptie die even effectief is als andere preventiemethoden. Lees hier de onderzoeksuitkomsten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.