Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar nieuwe manier van tanden bleken

Diederik Wieman
Bleekgel voor tanden bevat doorgaans waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze bleekmiddelen beïnvloeden echter ook het calcium- en fosforniveau van het speeksel. Wetenschappers hebben nu een methode ontwikkeld waardoor er significant minder schommelingen zijn en niveaus zich sneller herstellen tot initiële waarden.
© focusandblur / stock.adobe.com

De wetenschappers ontwikkelden een speciale retractor voor het opzuigen van overtollig bleekmiddel en brachten een beschermende filmlaag met natriumascorbaat aan in de mondholte. Na de tandbleekprocedure werd het glazuur gedurende veertien dagen geremineraliseerd met een afdichtingsvloeistof. In totaal deden 81 patiënten mee aan het onderzoek, waaruit bleek dat de concentraties calcium en fosfor in het speeksel significant minder beïnvloed werden. Het gebruik van remineraliserende middelen leidde bovendien tot een sneller herstel van de initiële niveaus van calcium en fosfor. Lees hier het onderzoeksartikel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.