Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar behandeling hypertensieve tandartspatiënt 

Diederik Wieman
Tandartsen kunnen een belangrijke rol spelen bij het signaleren van hypertensie bij hun patiënten. Daarnaast dienen zij behandeling van patiënten met een hoge bloeddruk zorgvuldig af te wegen. Dit concluderen onderzoekers van de faculteit tandheelkunde van de Universiteit van Toronto.
© amnaj / stock.adobe.com

Hypertensie is een ernstige chronische ziekte die meer dan een derde van de wereldbevolking treft. De hoge prevalentie van hypertensie in combinatie met het ontbreken van aanvankelijke klinische symptomen, kan het moeilijk maken om een hypertensieve patiënt in een tandheelkundige setting te behandelen. Volgens de onderzoekers omvat de rol van de tandarts bij het behandelen van hypertensieve patiënten meer dan eenvoudige aanpassingen van de behandeling. Omdat patiënten doorgaans ieder half jaar op controle komen, kunnen tandartsen ook verhoogde bloeddruk signaleren en patiënten doorverwijzen. Lees hier het onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of the Canadian Dental Association (CDA).

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.