Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe intraorale scanner

Elysee Dental start de distributie van de nieuwe intraorale scanner Medit i500 van de Koreaanse Medit Company. Deze nieuwe scanner weegt slechts 276 gram en scant poedervrij in natuurlijke kleuren de dentitie.

Uit de brochure van de fabrikant leren we dat het een open-sourcesysteem is, vanwaar gemakkelijk de STL-bestanden (dit zijn de open, niet-versleutelde bestanden van het gescande model) geëxporteerd kunnen worden. Het scannen geschiedt op een hoge snelheid en dat zonder het scangebied te poederen. Bij eigen tests van de fabrikant behaalt de scanner een accuraatheid bij een enkele kroon van 2,1 micrometer en een consistentie van 4,2 micrometer. Die accuraatheid bepaalt hoe dicht een scan bij de waarheid komt (vergeleken met een gipsmodel), en de consistentie is de afwijkingen tussen meerdere scans van hetzelfde model. Uiteraard zijn dit wel cijfers geleverd door de fabrikant en niet door onafhankelijk onderzoek.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0128-9/MediaObjects/12496_2018_128_Fig4_HTML.jpg

De scanner wordt geleverd met de benodigde software en tegen een lage prijs van (excl. BTW) € 16.900, waarbij zowel de software, de laptop als de licentiekosten zijn inbegrepen

Meer informatie:
www.​elyseedental.​nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.