Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mondhygiënisten willen meer opleidingsplaatsen

Diederik Wieman
NVM-mondhygiënisten vindt de geplande uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen hbo-Mondzorgkunde ontoereikend. Het gaat om 19 extra plaatsen ten opzichte van de huidige 334. ‘Dat is een druppel op de gloeiende plaat’, aldus de beroepsvereniging.
© adragan / Stock.adobe.com

NVM-mondhygiënisten vindt dat de schaarste aan zorgprofessionals in de mondzorg niet adequaat genoeg wordt aangepakt. Op dit moment ligt er een besluit bij de Tweede Kamer om stapsgewijs toe te werken naar de verhoging van het aantal opleidingsplaatsen hbo-opleiding Mondzorgkunde vanaf het studiejaar 2025–2026. De basis hiervoor is het advies van het Capaciteitsorgaan. De uitbreiding bedraagt dan uiteindelijk 353 opleidingsplaatsen, een vermeerdering van 19 plaatsen ten opzichte van de huidige 334 plaatsen. En dat is volgens de vereniging volstrekt ontoereikend. Bovendien, zo stelt NVM-mondhygiënisten, is er nog geen duidelijkheid over de financiering waarmee de hogescholen de extra opleidingsplaatsen kunnen realiseren. De vereniging heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamer commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin zij haar standpunten uiteenzet. De brief is hier te lezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.