Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zingevingscrisis

Arthur van Winsen
De Managers zijn in onze neoliberale samenleving een niet meer weg te denken macht geworden. Boeken met titels als ‘Succesvol leiderschap’, ‘Timemanagement’ of ‘De wegnaar de top’ hebben een grote invloed gehad op de manier van werken in diverse sectoren van de maatschappij. Vooral in de gezondheidszorg zijn ze de afgelopen decennia opgerukt. Het aantal managers is inmiddels een veelvoud van het aantal dokters.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0031-z/MediaObjects/12496_2020_31_Fig1_HTML.jpg
De Stoa: Seneca, Marcus Aurelius en Epictetus
Tegenwoordig zijn ook wij tandartsen dankzij hen een groot deel van onze werkdag als dataklerken gekluisterd aan het toetsenbord in plaats van bezig met de patiëntenzorg. Was het niet de taak van het management om de professional te ondersteunen en hem te ontlasten van regelgeving en administratie zodat hij meer autonomie kreeg en zich volledig op de uitoefening van zijn beroep kon richten? In plaats daarvan werden coördineren, vergaderen en overleggen een vast onderdeel van onze taak, waaraan we verplicht mee moesten doen.
Als je een perfectionist bent in je vak, dan moet je minder zwaar tillen aan allerlei bijzaken is een wijdverbreide opvatting. Dat is gemakkelijk gezegd, want in werkelijkheid blijkt juist die perfectionist steeds vaker te lijden aan een klassieke burn-out: motivatieverlies, emotionele uitputting en cynisme. Het marktmodel als drijvende kracht in de gezondheidszorg is sterk geërodeerd en loopt langzaam maar zeker ten einde. De coronacrisis zal dit proces vrijwel zeker in een stroomversnelling brengen. De managers krijgen nu ook zelf last van de door hen gehanteerde modus operandi. Ze komen steeds vaker tot het besef dat ze terecht zijn gekomen in bullshit jobs: werk dat door de persoon die het uitvoert als zinloos wordt ervaren. De tovenaarsleerling loopt blijkbaar tegen de grenzen van zijn eigen creatie aan.
Zoals de vrouw die jarenlang met veel plezier in de zorg had gewerkt maar hogerop wilde. Ze volgde een incompanyleiderschapstraject bij een zorgverzekeraar en werd ‘teamcoordinator zorginkoop’. Haar salaris ging er fors
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2020.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.