X-puzzel #9

Een 31-jarige mannelijke patiënt meldt zich bij ons voor het maken van een panoramaopname. Deze is nodig voor het onderzoek dat voorafgaat aan de vervaardiging van een MRA

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 31-jarige mannelijke patiënt meldt zich bij ons voor het maken van een panoramaopname. Deze is nodig voor het onderzoek dat voorafgaat aan de vervaardiging van een MRA (mandibulair repositie-apparaat). Meneer is namelijk bekend met OSAS (obstructief slaapapneusyndroom) en zal met een MRA behandeld gaan worden. Naast OSAS zijn er medisch geen bijzonderheden.

Het orthopantomogram toont in de regio apicaal van de 47 een scherp begrensde, ovale, uniloculaire radiolucentie. Bij intra- en extraoraal onderzoek in deze regio worden geen bijzonderheden waargenomen en patiënt is geheel vrij van symptomen.

In deze X-puzzel vragen we u:

  1. Wat is uw diagnose van de
0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.