X-puzzel #6 – bevindingen

Op pagina 11 van deze editie van TP stelden we u een meisje voor bij wie de extractiekeuze in de bovenkaak hoofdbrekens kostte. Op basis van ruimtegebrek in de onderkaak door prematuur verlies van melkcuspidaten en bijkomende factoren was tot een extractiebenadering besloten. In de onderkaak zal die te zijner tijd leiden tot extracties van premolaren. De huistandarts stelde voor om in de bovenkaak 16 26 te extraheren vanwege amelogenesis imperfecta. Een tegenwerping was dat extractie van 16 en 26 zonder aanwezigheid van de verstandskiezen in de bovenkaak direct voorsorteert op een aanzienlijk verkorte tandboog. We vroegen naar uw gedachten bij dit dilemma.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op pagina 11 van deze editie van TP stelden we u een meisje voor bij wie de extractiekeuze in de bovenkaak hoofdbrekens kostte. Op basis van ruimtegebrek in de onderkaak door prematuur verlies van melkcuspidaten en bijkomende factoren was tot een extractiebenadering besloten. In de onderkaak zal die te zijner tijd leiden tot extracties van premolaren. De huistandarts stelde voor om in de bovenkaak 16 26 te extraheren vanwege amelogenesis imperfecta. Een tegenwerping was dat extractie van 16 en 26 zonder aanwezigheid van de verstandskiezen in de bovenkaak direct voorsorteert

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.