Weg met hinderlijke vlekken

Witte, gele of zelfs bruine vlekken zijn vervelende glazuurafwijkingen, met name in het front vanwege hun storende invloed op de esthetiek. Ze zijn soms zelfs ook functioneel hinderlijk als het glazuur door hun aanwezigheid niet meer intact is en een ruw en poreus oppervlak vormt. Goede reiniging door de patiënt is dan vrijwel onmogelijk. Kortom, tijd voor actie!

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Heden ten dage staan de clinicus verschillende technieken ter beschikking om vlekken en porositeit in het glazuur te behandelen. Denk hierbij aan micro-abrasie (speciale schurende pasta’s, zuren of zandstralen), bleken, nano-infiltratie en restaureren met composiet. Door al deze technieken te combineren en in de juiste volgorde toe te passen kunnen hinderlijke vlekken op een minimaal invasieve manier behandeld worden met een esthetisch fraai en duurzaam resultaat. In veel gevallen blijkt dat er nauwelijks poreus glazuur verwijderd hoeft

2
112

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2019.

2 REACTIES

  • Geachte heer/mevrouw Van Everdingen,

   Met de juiste inloggegevens (van uw ‘oude’ abonnement op tijdschrift TandartsPraktijk (TP), TandartsPraktijk Compleet of Digitaal of BSL Tandarts Totaal) zou u toegang moeten krijgen tot alle content op de website TandartsPraktijk.

   Mochten er toch nog problemen zijn, dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Bohn Stafleu van Loghum: T 030-638 37 36. Zij helpen u graag verder.

   Redactie TandartsPraktijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.