Waar zijn we eigenlijk mee bezig?

We hebben in ons land te maken met een tekort aan tandartsen – mede doordat de import van Spaanse en Griekse collega’s stagneert. Recentelijk is dan ook de dringende oproep gedaan om meer tandartsen te gaan opleiden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij buluitreikingen hoor ik heel vaak dat net afgestudeerden zich willen gaan richten op de esthetische tandheelkunde. In toespraken tot onze kersverse beroepsgenoten wordt dan vaak de retorische vraag gesteld of er ook niet-esthetische tandheelkunde bestaat. Het gebit is immers van nature functioneel mooi. De vorm van elk element is in de loop der miljoenen jaren geëvolueerd en zo aangepast aan de functie die het gebit heeft.

In de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw wisten we al dat de lichting tandartsen die in de zeventiger jaren was opgeleid (360 per jaar) 40 jaar later (nu dus) met

0
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 6, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.