Tussen tanden en toetsen

Anne Guus Teerhuis ontwikkelde op zijn twaalfde een eigen soort notenschrift om zijn favoriete muziek van Oscar Peterson en Charlie Parker snel te kunnen naspelen. De liefde voor het pianospel was definitief, en jaren later studeerde hij summa cum laude af aan het conservatorium in Groningen. Zijn tandartsdiploma had hij toen al een jaar op zak.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het begon in café Van Zuylen in Amsterdam. De jazzband van Anne Guus Teerhuis had daar een middagje zitten jammen en in de pauze klonk uit de radio ‘Wanna be starting something’ van Michael Jackson. Bassist Ferial Karamat Ali speelde het loopje, drummer Bobby Petrov ging erin mee en de pianist – Teerhuis – pikte het ook op, waarmee spontaan een swingende jazzversie van deze pophit ontstond. ‘We waren allemaal verrast door het moment’, zegt Teerhuis, ‘het werkte gewoon. Het is een nummer dat zich heel goed leent

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.