Toepassing van kruisbeetelastiek en micro-implantaten: Twee verschillende kruisbeetbehandelingen

Een 8-jarige jongen komt op verwijzing van zijn tandarts omdat hij een schaarbeet heeft in de zijdelingse delen van het eerste en het vierde kwadrant. Zijn eerste wisselfase is net klaar. Zelf heeft hij nergens last. Een 50-jarige mevrouw komt op eigen initiatief naar de praktijk omdat zij vindt dat haar lachlijn erg scheef staat. Tevens vindt zij dat kauwen met de rechterzijde van haar gebit moeizaam gaat.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Daan, 8 jaar, meldt zich in de praktijk op verwijzing van zijn tandarts. Zijn boventanden steken naar zijn gevoel iets naar voren, maar hij ondervindt geen hinder bij bijten en kauwen. Zijn ouders en hij vragen zich eigenlijk af waarom hij al zo jong naar de orthodontist is gestuurd. Bij nader onderzoek constateer ik een Angle klasse I-afwijking met 4 mm overjet en 4 mm overbite. De mediaanlijn van

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.