The Power of Pencil

Wie wil nu niet de toekomst kunnen voorspellen? Tijdens het vervaardigen van directe composietrestauraties in het front is er tijdens de behandeling altijd die nieuwsgierigheid naar het eindresultaat. Bij het begin van de procedure wordt op een studiemodel een wax-up gemaakt en bij de patiënt een mock-up om dit eindresultaat te voorspellen. In de ‘colour mock-up’ kijken we of de gekozen composietcombinatie na uitharding qua kleur aan onze verwachtingen voldoet. Maar er is nóg een noodzakelijk hulpmiddel.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Naast het vastleggen van de vorm met behulp van een siliconenmatrix en het bestuderen van de interne kleuropbouw, is er nog een instrument noodzakelijk om voorspelbaar te kunnen werken – een simpel instrument: het potlood. Het potlood wordt tijdens de behandeling gebruikt om de dikte van de incisale rand en de overgangen tussen de verschillende vlakken, de zogenaamde transitional lines, duidelijker zichtbaar te maken en te bepalen of

0
10

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.