The devil is in the detail

Tandheelkunde is een vak van millimeterwerk. Onder een restauratie die één millimeter overhangt, koloniseren zich voldoende streptococcen mutans om secundaire cariës te veroorzaken. Een implantaat dat maar één millimeter de canalis is binnengedrongen, beschadigt toch de nervus. En zo kunnen we nog wel even doormillimeteren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Op de tandheelkunde is het Engelse gezegde ‘The devil is in the detail’ van toepassing. Dat geldt evenzeer voor de verzekeringswetenschap als voor het recht. Zo is ‘vervolg’ niet hetzelfde als ‘gevolg’. Heeft een tandarts bijvoorbeeld een matige kroon geplaatst die door diens opvolger wordt vervangen, dan vindt de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van de eerste tandarts dat die vervanging een vervolgbehandeling is en geen gevolgbehandeling. Zou die verzekeraar namelijk vaststellen dat het een gevolgbehandeling is, dan moet die verzekeraar de gevolgkosten daarvoor vergoeden aan de patiënt.

0
62

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.