Tandarts op een Eiland

Als tandarts op Terschelling werken, betekent rekening moeten houden met de talloze ‘badgasten’ die het eiland ieder jaar bezoeken, want die hebben soms acute tandheelkundige zorg nodig. Maar het betekent ook een wat bredere invulling van het begrip algemene tandheelkunde om ervoor te zorgen dat de patiënt niet al te snel naar een praktijk op de wal hoeft te worden verwezen. Tandarts Hans van der Meiden bewaakt echter wel zijn grenzen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hoe wordt iemand die op de wal geboren en getogen is tandarts op een van de eilanden? In het geval van tandarts Hans van der Meiden was dat niet zijn eerste keus. Hij ging na zijn opleiding aan de slag in een eigen praktijk in het westen van het land, maar was na verloop van tijd niet meer tevreden met wat hij deed. ‘Mijn vrouw en ik kregen kinderen en die zag ik veel te weinig’, vertelt hij. ‘Het was een drukke praktijk, dus als ik ’s ochtends de deur uit ging waren ze nog nauwelijks wakker en als ik

0
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.