Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Synthetisch bot voor behoud

In contacten met collega’s die patiënten naar mij verwijzen voor een implantologische behandeling, benadruk ik om, waar dat mogelijk is, niet zelf tot extractie over te gaan. Immers, na extractie treedt een forse botresorptie op tot wel 40% van de dimensies van de alveole.
Om dat tegen te gaan wordt na de extractie curettage verricht waarna een botvervanger in de alveole wordt aangebracht. Septodont heeft voor dat doel R. T. R. + op de tandheelkundige markt gebracht: synthetisch bot bestaande uit een mix van ß-tricalciumfosfaat en hydroxyapatiet in een handig spuitje.
Door eerst met het spuitje enig fysiologisch zout (geen water!) op te zuigen, kan daarmee vervolgens het synthetisch bot compact in de alveole aangebracht worden (aandrukken). Daarna dient de alveole afgesloten te worden, door er bijvoorbeeld een hemostatische spons over te plaatsen met een eenvoudige kruishechting. Het materiaal is volledig resorbeerbaar en zal geleidelijk nieuw natuurlijk bot genereren.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-021-0015-7/MediaObjects/12496_2021_15_Fig3_HTML.jpg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.