‘Respect’

Respect betekent aanzien, eerbied of waardering die men heeft voor (of ontvangt van) iemand vanwege zijn kwaliteiten, prestaties of vaardigheden, volgens Wikipedia. Ik krijg nogal eens te horen dat ik te weinig respect toon voor bepaalde personen. Zo werd mij laatst te verstaan gegeven dat ik me schuldig maak aan harde, respectloze, ongegronde en onjuiste of onheuse beschuldigingen, ongevraagde commentaren, uit zijn verband gehaalde citaties en nergens op gestoelde aannames waarbij er klakkeloos gegeneraliseerd wordt.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-019-0071-4/MediaObjects/12496_2019_71_Fig1_HTML.jpg

Het zou niet mooi zijn als dat het geval was. Maar het probleem hierbij is dat de kritiek afkomstig was van iemand die handelt op basis van hoogmoed en eigen belang. En van zo iemand hoef je niet te verwachten dat je een onderbouwing van de (valse) beschuldiging krijgt.

Gebrek aan respect wordt mij ook wel

0
7

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2019.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.