Plan tot overbehandeling

Een 17-jarige fietser wordt door een scooter ondersteboven gereden. De scooter rijdt door, terwijl de jongeman met de rechterkant van zijn gezicht op het betegelde fietspad valt. Hij breekt zijn neusbeen, zijn rechterjukbeen, zijn rechteroogkas en zijn rechterbovenkaak.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Het probleem van de doorrijdende verkeersdeelnemer is geen modern probleem. Al 50 jaar geleden constateerden de Nederlandse motorrijtuigenverzekeraars dat er een vangnet moest komen voor mensen die door een motorvoertuig, zoals een scooter of auto, schade hebben geleden en met die schade niet terecht kunnen bij een verzekeraar. Veelal is de reden dat het verkeersslachtoffer voor zijn financiële schade niet bij de verzekeraar van de wederpartij kan aankloppen is het ontbreken van gegevens over die nietstoppende wederpartij. Ook komt het geregeld voor dat de

0
5

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.