Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVT TP master scriptieprijs 2016 voor de 1e keer uitgereikt!

Bohn Stafleu van Loghum
De NVT heeft voorafgaand aan haar Algemene Vergadering op 14 november de NVT TP master scriptieprijs 2016 en de NVT WTA Hamer Duyvenszprijs 2016 uitgereikt.
Premium

De NVT acht wetenschappelijk onderzoek van belang. Studenten krijgen tijdens hun opleiding hiermee te maken wat leidt tot het opstellen van een scriptie in de masterfase. Hiertoe heeft de Nederlandse Vereniging van Tandartsen in samenwerking met TandartsPraktijk de jaarlijkse NVT TP Master Scriptieprijs ingesteld. Masterscripties vanuit de Faculteit der Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA), Nijmegen (Radboud MC) en Groningen (UMCG) dingen mee naar deze prijs. De jury heeft de inzendingen beoordeeld op geschiktheid en relevantie voor de tandarts algemeen practicus.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-016-0142-8/MediaObjects/12496_2016_142_Fig1_HTML.jpg

Martijn van Leeuwen – oud ACTA-student – en in juli cum laude afgestudeerd, heeft de 1e prijs gewonnen. Sinds 2009 is hij al als voluntair actief binnen de onderzoeksgroep Therapie & Preventie van de afdeling Parodontologie, waar hij werkt aan zijn promotie.

Martijn heeft de prijs gewonnen met het artikel ‘Effectiveness of various interventions on maintenance of gingival health during 1 year – a randomized clinical trial’, wat is gepubliceerd in het International Journal of Dental Hygiene. Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Zorg Onderzoek Nederland / Medische Wetenschappen (ZonMW).

Begeleiders: dr. Dagmar Slot en dr. Fridus van der Weijden.

De 2e prijs is uitgereikt aan Christa Eleveld voor haar masterscriptie: De invloed van links- en rechtshandig poetsen op de aanwezigheid en locatie van plaque, cariës (D), restauraties (F), ontbrekende elementen (M) en de totale cariëservaring (DMFS) bij volwassenen

De 3e prijs is uitgereikt aan Dilyana Sokolova voor haar masterscriptie: Long-term effectiveness of Oral Appliance versus Continuous Positive Airway Pressure

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 10, 2016.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.