Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nascholing met de wind in de zeilen

Frank van Wijck
Het begon met notapapier met een aangehechte acceptgiro. En het groeide uit tot een jaarlijks terugkerende combinatie van nascholing en een zeiltocht in de Griekse wateren bij Levkas. Ron Versteeg en Marcel Kruger zijn allebei tandarts met een grote liefde voor het vak, maar ook voor het verbinden van vakgenoten om hun kennis up-to-date te houden en het nuttige met het aangename te verbinden.
Premium

Dat Versteeg en Kruger op het idee kwamen om naast hun werk als tandarts de VOF Papierwinkel op te richten, is feitelijk toe te schrijven aan het populair worden van printers als product voor privédoeleinden. Midden jaren negentig was dat, en de ziekenfondsen werden ineens overladen met tandartsnota’s die mensen zelf in elkaar hadden geknutseld. ‘Gewoon fraude dus,’ zegt Versteeg. ‘Ik zat in die tijd in de softwareontwikkeling voor tandheelkundige pakketten en bedacht me dat het mogelijk moest zijn om gewaarmerkt notapapier te ontwikkelen om een einde te maken aan deze praktijken. Omdat dergelijk papier heel duur was, zou het alleen zin hebben als productie in bulk mogelijk was. Zo ontstond het idee om er die VOF voor op te richten. En met succes, want op een gegeven moment verstrekten we vijf miljoen vel notapapier per jaar. We hebben hiermee een heel groot deel van de Nederlandse tandartsen kunnen bedienen.’

In tweede instantie werd het assortiment uitgebreid met notapapier met betalingsvoorwaarden op de achterzijde. Daarna volgden oproepkaartjes om patiënten aan hun controlebezoek te herinneren: giraffen (‘Guess who?’), struisvogels (‘Alweer?’) en gorilla’s (‘See you’), recycled compatible cartridges voor inkjet- en laserprinters, handschoenen en praktijkpolo’s.

Gewoon tandarts

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat Versteeg en Kruger zich op deze manier zouden ontwikkelen, ze wilden allebei gewoon tandarts worden. Versteeg werkte als waarnemer toen hij hoorde dat in Amersfoort het nieuwe stadsdeel Schothorst werd ontwikkeld. ‘Het waarnemen beviel me goed, maar ik durfde het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2019.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.