Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mooier front A.U.B.

Bohn Stafleu van Loghum
In het aprilnummer van TP 2017 (pag. 64) toonden we u beelden van een patiënte die zich tot haar tandarts A. wendde met het verzoek de ruimten tussen haar tanden in het bovenfront te sluiten.
Premium

Hiertoe plaatste hij composietfacings. (Afbeelding 1 en 2). Een jaar later zag hij de patiënte weer. Zij bleek toch niet tevreden met het resultaat van zijn behandeling, stoorde zich aan de black triangles (?) en vond haar onderfront te scheef. Ze had echter een ‘coryfee’ in de cosmetische tandheelkunde gevonden, tandarts B., die alles naar haar wens ging herstellen. Voorafgaand daaraan vroeg ze tandarts A. de elementen nog wat te polijsten. Dat deed hij.

Commentaar van tandarts A.

‘Natuurlijk heb ik patiënte bij dat bezoek gezegd dat ik de situatie helemaal niet zo slecht vond, haar probleem met de ‘black triangles’ eigenlijk non-existent vond en dat het erg listig zou zijn om de situatie mooier te maken. Patiënte had echter al met tandarts B. afspraken gemaakt, 5000 euro betaald en zag geen weg terug. Ik vond het op dat moment daarom ook helemaal niet op mijn weg liggen om de psycholoog te gaan spelen, sprak de hoop uit dat tandarts B. veel ervaring met dit soort behandelingen had opgedaan en wenste haar succes.

Ongeveer een jaar later bezocht patiënte me weer, daags na plaatsing door tandarts B. van de keramische veneers in boven- en onderfront. (Afbeelding 3) In tranen vertelde ze me erg ongelukkig te zijn met het resultaat en lichtte een aantal klachten toe. Ze vroeg me of ik ‘er nog wat aan zou kunnen doen’. Ik heb daarop enige articulatiestoringen ingeslepen, maar besloot het daarbij te laten.’

Afb. 1

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0090-y/MediaObjects/12496_2017_90_Fig1_HTML.jpg

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0090-y/MediaObjects/12496_2017_90_Fig2_HTML.jpg

Afb.

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2017.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.