Mondhygiënehulpmiddelen en tandpasta’s

Voor de consument zijn er op dit moment erg veel verschillende producten op de markt om tot een goede mondverzorging te komen. De tandheelkundige zorgverleners moeten hieruit voor elke patiënt een aantal kiezen om tot een op maat gesneden advies te komen. Het zogenoemde ‘evidence based handelen’ leert ons dat advies onderbouwd moet worden met wetenschappelijk bewijs. Daarin worden de voor- en nadelen van de verschillende producten tegen elkaar afgewogen. Op geleide hiervan kan een goed doordacht persoonlijk, wetenschappelijk onderbouwd advies aan onze patiënten worden gegeven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat heeft u precies onderzocht?

Voor dit proefschrift hebben we verschillende mondhygiënehulpmiddelen onderzocht die kunnen bijdragen aan het verkrijgen en in stand houden van een gezonde mond. Door het reduceren van gingivitis en het verwijderen van plaque is het ultieme doel: preventie van parodontitis. In klinische studies onderzochten we het effect van poetsinstructie die wordt ondersteund door digitale smartphone-software. Ook werd de veiligheid van een nieuw ontwerp borstelkopje op een elektrische tandenborstel onderzocht, waarbij we keken naar het effect op reeds aanwezige recessies. Verder hebben we gekeken naar het effect van tandpasta’s met of zonder sodium(natrium) lauryl sulfaat (SLS).

0
6

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.