Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mirela Feraru en Nitzan Bichacho: Dental visualization – A practical approach to digital photography and workflow

Erik-Jan Muts
Een mooi en duidelijk gedocumenteerd boek over mondfotografie, met een focus op Nikon- bodies. De eerste twee hoofdstukken beslaan de relevantie van mondfotografie en de (basis) apparatuur die nodig is voor het uitoefenen daarvan.
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0150-y/MediaObjects/12496_2018_150_Fig1_HTML.jpg

Een mooi en duidelijk gedocumenteerd boek over mondfotografie, met een focus op Nikon- bodies. De eerste twee hoofdstukken beslaan de relevantie van mondfotografie en de (basis) apparatuur die nodig is voor het uitoefenen daarvan. De basis van (mond)fotografie wordt duidelijk uitgelegd en is uitvoerig gedocumenteerd. Met name veel aandacht voor de verschillende lichtbronnen, zoals ringflits, direct licht met een bracket, diffuus licht (bouncers) en gepolariseerd licht, maar vooral ook de positie van het licht.

Het derde hoofdstuk gaat in op de echte protocollen voor portret- en mondfotografie en de verschillende mogelijkheden. Van foto’s met een bracket tot foto’s met meerdere softboxen; alle mogelijkheden worden duidelijk beschreven en verduidelijkt met schematische tekeningen. Instellingen worden in tabellen weergegeven. Geen fancy intraorale opnames met softboxen, maar wel tips hoe te werken met reflectoren, wanghouders, contrastoren, spiegels en het maken van tandtechnische opnames in een ministudio.

Daarna volgen protocollen voor verschillende behandelingen: restauratieve tandheelkunde, orthodontie, parodontologie en prostho- dontics. Vervolgens worden aan de hand van een uitgebreide casus verschillende mogelijkheden getoond en de invloed van licht, waarna een hoofdstuk geweid wordt aan problemen waar men mogelijk tegenaan kan lopen. Door middel van foto’s worden de problemen eenvoudig herkenbaar en wordt een oplossing gegeven.

Als laatste nog een hoofdstuk met tips en voorbeelden met betrekking tot macrofotografie, een hoofdstuk over digital smile design (meer een beschrijving van de mogelijkheden en juiste proporties, er wordt niet precies getoond hoe men een digital smile design zou moeten maken in bijvoorbeeld Keynote)

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2018.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.