Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Instagram in de tandheelkunde

Maarten de Beer
Instagram is op dit moment een van de meest populaire sociale netwerken. Instagram is een app waarmee foto’s bewerkt en gedeeld kunnen worden. Er kan een sociaal netwerk gevormd worden door mensen te volgen en door zelf gevolgd te worden. Daarnaast maakt Instagram gebruik van hashtags (#) waarmee gezocht kan worden naar foto’s met een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld #tandheelkunde). Zo kan men foto’s die men deelt voorzien van verschillende hashtags zodat deze foto’s makkelijker en beter gevonden kunnen worden.
Premium

Maxim Belograd (@MaximBelograd)

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0149-4/MediaObjects/12496_2018_149_Fig1_HTML.jpg

Maxim Belograd is een Oekraïense tandarts en is werkzaam in Kiev. Hij is erg actief op Instagram en Facebook en post veel over de cursussen die hij geeft. Op zijn Instagrampagina heeft hij meer dan 66.000 volgers. Op zijn privé Facebook-account zit hij inmiddels aan het maximale aantal vrienden van 5.000 en zijn pagina ‘Belograd Academy’ heeft maar liefst 24.000 volgers. Zijn accounts tonen met name zijn werkzaamheden in de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde.

Wie zijn account bekijkt ziet veel filmpjes over kroonpreparaties. Daarnaast biedt hij vaak live video’s. Dit houdt in dat je live met hem kunt meekijken tijdens zijn cursussen. Hij heeft zijn telefoon verbonden met zijn microscoop en via dat beeld zie je hoe hij bepaalde kroonpreparaties uitvoert op kunststof elementen, terwijl je tegelijkertijd zijn uitleg bij de preparatie hoort. Dit is bij uitstek een van de meest leerzame accounts op Instagram.

Takanori Suzuki (@DrTaka)

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0149-4/MediaObjects/12496_2018_149_Fig2_HTML.jpg

Takanori Suziki is een Japanse tandarts die momenteel werkzaam is in New York. Op zijn Instagrampagina heeft hij meer dan 24.000 volgers. Zijn account is met name gericht op de chirurgie en implantologie.

Hij post veel failures van implantaten. Bij iedere post beschrijft hij waardoor het in zijn ogen is misgegaan. Een uniek account, want de meeste mensen posten alleen maar succesverhalen.

Naast posts over implantaten vind je ook handige tips en toelichtingen op zijn pagina. Hoe sluit je eenvoudig een klein diasteem, hoe werkt een polarisatiefilter, hoe zorg je voor een goede

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2018.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.