Immediate implantaatplaatsing in de zijdelingse delen na extractie: Osseodensificatie van de osteotomie in de extractiealveole

Een van de uitdagingen van implantaatreconstructies is het behouden van de harde en zachte weefsels, dan wel het reconstrueren hiervan. Het plaatsen van een implantaat direct na extractie met botaugmentatie in de extractiealveole, is een methode van behoud waarbij de initiële stabiliteit van het implantaat essentieel is. In deze casus beschrijf ik hoe je in een lastige extractiealveole door middel van densificatie van de osteotomie een hoge initiële stabiliteit en ISQ-waarde kan bereiken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 62-jarige patiënte meldt zich bij de implantoloog op verwijzing van haar tandarts voor behandeling van de locatie 15. Het element is in het verleden endodon- tisch behandeld en later voorzien van een kroon (metaal- porselein). Twee maanden eerder waren de kroon en opbouw gefractureerd en volgens haar tandarts was een nieuwe kroon niet meer mogelijk omdat hiervoor te weinig houvast was. De opties

0
10

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 8, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.