Hoogesthetische restauraties binnen bereik

Het fabricageproces van hoogesthetische restauraties van tandkleurige vulmaterialen wordt momenteel gedomineerd door handmatige productieprocedures, waarvan de uitkomst sterk afhankelijk is van de kennis en vaardigheden van de uitvoerende tandtechnicus. Intussen worden, vanwege de eenvoud van het productieproces, monolithische cad/cam-restauraties uit verschillende materialen steeds normaler in de dagelijkse routine. Gelaagde restauraties vertonen significante esthetische voordelen ten opzichte van monolithische, maar zijn moeilijker te vervaardigen met behulp van digitale technologie. De belangrijkste factor voor de succesvolle geautomatiseerde digitale vervaardiging van esthetische restauraties in het front lijkt de anatomie van de individuele dentinekern. Dit artikel beschrijft de Primero (prosthetic mimetic restoration)-methode voor gelaagde restauraties met de histo-anatomie van natuurlijke tanden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

De laatste tijd worden monolitische restauraties veelal toegepast met name uit angst voor chippen van het porselein bij gelaagde restauraties. Chipresistent porselein en innovatieve technologie maakt het nu echter mogelijk om zeer duurzame gelaagde restauraties toe te passen. Deze technologie maakt een eind aan de niet-aflatende zoektocht naar biomimetische nabootsing met cad/cam.1,2 In dit opzicht is de belangrijkste factor voor de optische integratie en esthetische uitstraling van tandheelkundige restauraties

0
12

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 1, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.