Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe kies ik de juiste camera voor mondfotografie?

Daan van Oort
Het kiezen van de juiste camera voor jouw praktijk is niet eenvoudig. Mondfotografie is een vak apart en er is veel te koop in cameraland. Als je niet oppast zie je door de bomen het bos niet meer. Om de juiste keuze te maken is het heel belangrijk te weten wat er mogelijk is en is het handig om van tevoren op een rijtje te zetten wat je wensen zijn en waar je de camera precies voor gaat gebruiken. Als je dat goed doet, valt je keus achteraf niet tegen.
Premium

Als je hebt besloten om je tandheelkundige vaardigheden vast te leggen door middel van fotografie, of je met behulp van een presentatie een smile design wilt maken, dan kan dat op heel veel verschillende manieren. Op internet is uiteraard veel informatie te vinden, maar wat is nieuw en wat is oud? Kan het ook eenvoudiger en wat heb ik minimaal nodig? Eerst maar eens een collega bellen die mooie foto’s maakt of juist naar een fotozaak gaan om informatie in te winnen? Misschien ligt er nog ergens een camera in de praktijk en is die dan geschikt? Of toch maar voor iets nieuws gaan?

Wat is er te koop en wat heb je nodig om foto’s te maken die niet alleen aan jouw kwaliteitswensen voldoen, maar ook in verhouding staan met de geleverde inspanning? Heel veel vragen en dat allemaal omdat je hebt besloten foto’s te maken van jouw behandelingen.

Wat zoek ik?

Voordat je een keuze gaat maken is het handig om van tevoren een lijstje te maken. Hieronder een aantal vragen die je heel snel in de goede richting leiden:

 • Wat wil ik maximaal uitgeven?
 • Wie gaat er fotograferen in de praktijk: de tandarts of de assistent?
 • Ga ik smile designs maken?
 • Welke specialisatie doe ik?
 • Wil ik door de microscoop fotograferen?
 • Heb ik een voorkeur voor
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2018.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.