Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het tandheelkundig verenigingslandschap

Dr. Véronique Gerardu
Dr. Hans van Pelt
Wist u dat in Nederland 23 wetenschappelijke verenigingen zich buigen over het wel en wee van de mond? Dat de Nederlandse Vereniging van Tandartsen (NVT) met stichtingsjaar 1904 de oudste van het hele stel is? Dat de NVT zich inzet voor de tandarts algemeen practicus en onverminderd actief is om de tandheelkundige wetenschap en de implementatie daarvan in de tandheelkundige praktijk te bevorderen?
Premium

Wist u dat in Nederland 23 wetenschappelijke verenigingen zich buigen over het wel en wee van de mond? Dat de Nederlandse Vereniging van Tandartsen (NVT) met stichtingsjaar 1904 de oudste van het hele stel is? Dat de NVT zich inzet voor de tandarts algemeen practicus en onverminderd actief is om de tandheelkundige wetenschap en de implementatie daarvan in de tandheelkundige praktijk te bevorderen? Dat TandartsPraktijk (TP), vaktijdschrift voor en door de tandarts algemeen practicus, en de NVT dus gemeenschappelijke doelstellingen hebben?

De NVT en TP hebben besloten vanaf heden samen op te trekken.

In de afgelopen 40 jaar zijn er door de beroepsdifferentiatie 22 tandheelkundige broeder- en zusterverenigingen bijgekomen die bijna allemaal een al dan niet officieel erkend (deel)specialisme in de tandheelkunde vertegenwoordigen. Sommige collega’s zijn jarenlang lid van een of meer wetenschappelijke tandheelkundige verenigingen, andere kiezen voor een lidmaatschap vanwege specifieke activiteiten, zoals congressen, en zijn min of meer ambulant lid.

Als algemeen practicus wordt echter van u verwacht het vak in de volle breedte uit te oefenen in plaats van u ‘te beperken tot’. Door breedgeoriënteerde cursussen en congressen te organiseren, wil de NVT daaraan bijdragen. Vakkennis verzamelen en verspreiden vooral op basis van door collega’s ingebrachte casuïstiek uit de dagelijkse praktijk is ook de ‘core business’ van TP.

Voor TP en de NVT is de algemeen practicus nog

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2016.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.