Een traumatische palatumbeet | Dahl-frame biedt uitkomst

Een patiënt wordt verwezen voor behandeling van de diepe beet. Er is sprake van slijtage in het bovenfront, een groot centraal diasteem en de wens om in de zijdelingse delen de diastemen te sluiten met vaste voorzieningen. De patiënt wil onder geen beding een orthodontische behandeling met vaste apparatuur. Na een paar jaar ‘pappen en nathouden’ blijkt een Dahl-frame in combinatie met een eenvoudige orthodontische behandeling binnen 6 maanden de oplossing voor dit probleem te bieden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 58-jarige man wordt in 2012 verwezen vanwege zijn de vraag of er iets gedaan kan worden aan de slijtage en de diepe beet. De verwijzer heeft in de vakliteratuur gelezen over het Dahl-effect in combinatie met lokale slijtage en hoopt dat dit ook hier mogelijk is.

De brug in het tweede kwadrant heeft geen goede prognose en het plan is om duidelijkheid te krijgen over een al dan niet te realiseren stabiele beethoogte voordat wordt begonnen aan vervanging van indirecte restauraties. Ook voor het herstel van de anatomie van

0
151

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.