Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een indrukwekkende analyse van de occlusie

Bohn Stafleu van Loghum
Tijdens mijn opleiding tot tandarts waren occlusie, articulatie en het kaakgewricht voor mij altijd moeilijk te doorgronden fenomenen … Zeker als het verder ging dan fronten hoektandgeleiding. Wat is nou precies die Bennet-beweging? Wat is bilaterale posterieure occlusale stabiliteit? En wat kan er nou precies gebeuren met een prematuur contact?
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-020-0059-0/MediaObjects/12496_2020_59_Fig1_HTML.jpg
In deze uitgave bespreekt dr. Vicente Jiménez-López op zeer duidelijke wijze en toegelicht met 400 3D-afbeeldingen (en een fantastische dvd met meer dan 200 animaties) alles wat te maken heeft met occlusie, articulatie, kaakgewricht en mogelijke therapieën. De 3D-tekeningen brengen de verschillende bewegingen en afwijkingen zeer helder in beeld.
Nadat eerst alle fenomenen worden uitgelegd en besproken aan de hand van casuïstiek, wordt verder ingegaan op de pathologie. De eerste hoofdstukken behandelen front- en hoektandgeleiding, centrale relatie, mandibulaire stabiliteit (posterieur) en de verticale dimensie van occlusie. Daarna worden occlusale problemen zoals premature contacten en interferenties, TMJ-pathologie, splinttherapie en occlusale aanpassingen geanalyseerd. Het boek wordt afgesloten met een speciaal hoofdstuk over occlusie en articulatie bij implantaat-gedragen werkstukken.
Na het lezen van dit toegankelijk geschreven boek ben ik een stuk wijzer geworden over het bewegingsapparaat. Met dit geweldige boek op mijn literatuurlijst zou ik dat tijdens mijn opleiding zonder twijfel beter hebben begrepen.
Ben je van plan dit boek aan te schaffen? Zorg dan wel dat je nog ergens een dvd-speler hebt, want het is zonde om anders al die animaties te moeten missen! (Erik-Jan Muts)
Titel: Occlusal adjustments in implants and natural dentition: 3D occlusion
Auteur: Dr. Vicente Jiménez-López
Omvang: 240 pagina’s
ISBN: 978-1-85097-292-1
Prijs: $ 148,00
Uitgever: Quintessence Publishing
Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2020.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.