Durfgeneeskunde

Onlangs vond het Grote Zorgdebat plaats waarin Nederlandse politici van links tot rechts zich bijna unaniem uitspraken over de wenselijkheid van minder regeldruk in de zorg: meer ruimte voor de zorgverlener om de zorg naar eigen eer en geweten uit te voeren. Dus meer autonomie voor de dokter en minder regels en richtlijnen. Dat zijn nieuwe, hoopvolle geluiden die we sinds de invoering van de marktwerking niet meer hebben gehoord.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Desondanks zijn de bobo’s in de mondzorg druk bezig met het opzetten van een richtlijneninstituut. De koster steekt blijkbaar nog braaf de kaarsjes aan op het altaar van de zorgmarkt terwijl de pastoor allang niet meer gelooft in onze lieve heer. Het rotsvaste geloof in de markt wankelt. Er moet nu water bij de wijn.

De samenleving komt er langzaam maar zeker achter dat er geen risicoloze geneeskunde bestaat, net als het leven zelf niet zonder gevaren is. Dat dus ook menselijke fouten niet uitgesloten kunnen

0
8

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.