Bridge the gap

Al 21 jaar is de stichting Bridge the Gap actief in ontwikkelingslanden om kinderen met (veelal) schisis te opereren en kennis over te dragen aan lokale behandelaars. Maar dit laatste gaat moeizaam. Zeker niet omdat er geen talenten zijn, maar vooral omdat ze niet altijd de kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Ieder jaar gaat Just de Mol van Otterloo twee weken in een ontwikkelingsland werken uit naam van de stichting Bridge the Gap. Samen met collega-kaakchirurgen, plastisch chirurgen, anesthesiologen en tandartsen voert hij dan complexe ingrepen – vooral schisischirurgie – uit in landen die zelf niet de kennis en middelen hebben om dit te doen. Het idee komt van tandarts Dam Backer uit Lelystad, die medio jaren negentig tijdens een congres in contact kwam met professor Lam Ngoc An, die in Zuid-Vietnam het enige kaakchirurgische ziekenhuis runde. Toen An Backer

0
6

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.