Behandelingen uit de vorige eeuw: ouderwetse tandheelkunde?

In 2004 werd in TP het artikel met bovenstaande titel gepubliceerd waarin twee casussen die ruim twintig jaar gevolgd waren besproken werden. Evenals in de vorige artikelen in deze rubriek, willen we graag voor een van de toen beschreven gevallen de vragen beantwoorden: ‘Hoe is het nu, weer 15 jaar later, met de patiënt? en ‘Zou je het weer zo aanpakken als toen?’ Bij herlezing van de onderhavige casuïstiek valt de Rochettebrug op, een eertijds revolutionaire voorziening die inmiddels achterhaald en vergeten is.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1980

Een 42-jarige patiënte met een gemutileerde dentitie en ernstige parodontale Afbraak met uitgebreid botverlies en verticale defecten, wordt in 1980 ingestuurd wegens losstaande ondertanden. Zoals op de röntgenstatus te zien is, is er meer aan de hand dan alleen twee losstaande tanden (afbeelding 1). In de bovenkaak draagt zij een partiële plaatprothese.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-018-0082-6/MediaObjects/12496_2018_82_Fig1_HTML.jpg
Afb. 1 Röntgenstatus
0
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 5, 2018.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.