Behandel kwetsbare ouderen in hun vertrouwde omgeving.’

De beslissing van tandarts Corné de Bruijn om ‘ja’ te zeggen tegen de vraag de mondzorg voor ouderen in een verpleeghuis te verzorgen, groeide uit tot MondZorgPlus, dat inmiddels 12.000 ingeschreven cliënten heeft. Vooral oudere tandartsen voelen zich aangetrokken tot het initiatief. Nu is wel de vraag aan de orde wat het kabinetsbeleid om ouderen ook bij toenemende kwetsbaarheid langer thuis te laten blijven wonen voor gevolgen gaat hebben.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Corné de Bruijn voorzag naar eigen zeggen als een van de eersten de trend in de tandheelkunde dat eenmanspraktijken ruimte zouden gaan maken voor ketens waarin alle aspecten van de mondzorg werden aangeboden en waarin de zakelijke leiding werd gecentraliseerd. ‘Ik was daarom zelf snel met die ketenzorg’, zegt hij. ‘Ik was aanvankelijk een door efficiency gedreven tandarts: meerdere stoelen, grote praktijken.’ Maar in 2008 verkocht hij die praktijken wel omdat hij zich volledig wilde gaan toeleggen op de tandheelkundige zorg voor ouderen.

Het was Adrie de Laat, manager van woonzorgcentrum De Riethorst in Geertruidenberg en ook patiënt in De

0
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 7, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.