Asymmetrische extractie bij volwassenen

Een volwassen vrouw meldt zich in de praktijk in verband met een afwijkende stand van haar bovenfront. De centrale incisieven staan verticaal niet gelijk met de laterale incisieven. Tevens wijzen naar haar gevoel de laterale incisieven naar voren. Zij stoort zich in toenemende mate aan deze ‘scheefgroei’, vreest verergering en vraagt wat de mogelijkheden tot correctie zijn.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Bij onderzoek constateer ik een Angle Klasse II-2 subdivisie-afwijking met rechts een neutro-occlusie en links een disto-occlusie van 1 premolaarbreedte. De overjet is 2 mm, de overbite 4 mm. Er is crowding in het bovenfront waarbij de laterale incisieven iets in eversie staan en de centrale incisieven in suprapositie en inversie. De mediaanlijn in het bovenfront staat 1 mm naar rechts en de mediaanlijn in de onderkaak 1 mm

0
57

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2016.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.