Advies gevraagd!

Een 53-jarige vrouw meldt zich als nieuwe patiënt. Ze heeft sinds haar 17e jaar anorexia nervosa en heeft de afgelopen jaren een langdurig en intensief behandeltraject achter de rug vanwege ernstige problemen met haar geestelijke gezondheid. Nu zij een redelijk stabiel geestelijk evenwicht heeft hervonden heeft haar psychiater haar geadviseerd ook haar gebit te laten rehabiliteren zodat zij zich geleidelijk aan weer onder de mensen durft te begeven.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 53-jarige vrouw meldt zich als nieuwe patiënt. Ze heeft sinds haar 17e jaar anorexia nervosa en heeft de afgelopen jaren een langdurig en intensief behandeltra- ject achter de rug vanwege ernstige problemen met haar geestelijke gezondheid. Nu zij een redelijk stabiel geestelijk evenwicht heeft hervonden heeft haar psychiater haar geadviseerd ook haar gebit te laten rehabiliteren zodat zij zich geleidelijk aan weer onder de mensen durft te begeven.

De behandeling door de psychiater is vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij de intake blijkt sprake te zijn van een ernstige gebitsmutilatie met diastemen, radices relictae en functionele problemen ten aanzien van

0
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 9, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.