Advies gevraagd!

Een 56-jarige vrouw heeft sinds een week een ‘dikke wang’ rechts. Als zij zich met deze klacht bij de tandartspraktijk meldt, is de zwelling al flink geslonken en de lip niet meer gezwollen. Het gaat om een weke zwelling bij de rechteronderkaak, niet in de regio van de parotis. Ze is met zo’n aandoening al eerder naar de huisarts geweest en deze heeft haar toen verwezen voor het maken van een echo, maar deze leverde toen geen verdere informatie op.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Een 56-jarige vrouw heeft sinds een week een ‘dikke wang’ rechts (afbeelding 1). Als zij zich met deze klacht bij de tandartspraktijk meldt, is de zwelling al flink geslonken en de lip niet meer gezwollen. Het gaat om een weke zwelling bij de rechteronderkaak, niet in de regio van de parotis. Ze is met zo’n aandoening al eerder naar de huisarts geweest en deze heeft haar toen verwezen voor het maken van een echo, maar deze leverde toen geen verdere informatie op.

Tandheelkundige voorgeschiedenis: Een gesaneerde, gerestaureerde, complete dentitie. Mevrouw bezoekt elk halfjaar tandarts en mondhygiënist.

Medische voorgeschiedenis:

0
8

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 4, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.