3D workflows

3D-scanners, conebeam CT en 3D-printers lijken een bijzondere plaats te gaan innemen in de tandheelkunde en geven ons nieuwe mogelijkheden in onze behandelingen. Joerd van der Meer heeft aan het Universitair Medisch Centrum Groningen onderzoek verricht naar de mogelijkheden die 3D-technologie biedt bij onze patiëntenzorg. Hij keek daarbij vooral naar de praktische mogelijkheden die deze nieuwe technologie biedt voor de patiëntenbehandeling bij de verschillende disciplines.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

1 Wat was de aanleiding van uw onderzoek?

De aanleiding van mijn onderzoek was de introductie van de 3D-scanners (afbeelding 1) en 3D-printers in de industrie. Bij discussies bij de afdeling Mond-, Kaak,- en Aangezichtschirurgie en de afdeling Orthodontie over een mogelijk bijdrage van deze nieuwe technologie bij patiëntenbehandeling, ontstond het idee om een digitale (3D-)onderzoekstak op te zetten vanuit de beide afdelingen. Als een van de onderzoekers kon ik hierop meeliften en verschillende nieuwe technologieën tegen het licht houden.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12496-017-0045-3/MediaObjects/12496_2017_45_Fig1_HTML.jpg

2 Wat heeft u precies onderzocht?

We hebben vooral gekeken naar de mogelijke toepassing van 3D-technologie bij de behandeling

0
6

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Dit artikel is verschenen in TandartsPraktijk nr. 3, 2017.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.