Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klacht over slecht geplaatste facings leidt tot waarschuwing

Diederik Wieman
Een patiënt die enkele facings liet zetten door haar tandarts, was niet tevreden met het resultaat en kreeg bovendien pijnklachten. Tegen de tandarts in kwestie werd een klacht in gediend die het regionaal Tuchtcollege (deels) gegrond vond: het leidde tot een waarschuwing voor de betrokken tandarts.
Premium

De patiënte was in eerste instantie niet tevreden over de kleur van de facings. Zij kreeg daarom nieuwe facings in een andere kleur, maar bij het vervangen werden de gerepareerde tanden niet goed schoongemaakt en zijn en er geen nieuwe afdrukken gemaakt. De nieuwe facings pasten daardoor niet naadloos, met als gevolg dat er op de behandelde elementen nog een streep tand zichtbaar was met cementresten erop. Volgens de beklaagde tandarts waren er geen cementresten aanwezig. Wel heeft beklaagde de occlusie nog wat ingeslepen.

Later wendde beklaagster zich weer tot de praktijk omdat zij pijnklachten had. De preventieassistente constateerde geïrriteerd tandvlees en verwijderde nog een restant cement van de achterzijde van element 22. Diezelfde dag gaf de klaagster ook aan niet tevreden te zijn over deze facing, omdat er nog een onbedekt randje van de tand zichtbaar was. Beklaagde bood een nieuwe facing aan die beter zou aansluiten op de tand, maar klaagster maakte hier geen gebruik van omdat zij vond dat de vertrouwensrelatie inmiddels verstoord was. Zij meldde zich aan bij een andere tandartsenpraktijk. Daar bleek uit licht- en röntgenfoto’s dat er nog veel cementresten aanwezig waren. De cementresten veroorzaakten tandvleesontstekingen en dus ook klachten. De cementresten werden alsnog verwijderd, bovendien werden twee slecht geplaatste facings vervangen door kronen. Na het verwijderen van alle cementresten en het vervangen van de verkeerd geplaatste facings zijn de klachten bij klaagster verdwenen en was zij tevreden over het resultaat. 

De vrouw had ook nog vijf andere

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.